Sealfolie
HOME_BRANCHES

Een hoeksealer, voor een strakke productverpakking

Het grote voordeel van het gebruik bij een hoeksealer is de hoge maten van flexibiliteit en de eenvoudige bediening. Voor iedereen bereikbaar waarbij uiteraard wel rekening moet worden gehouden met de kenmerken van het te verpakken product, de kwantiteit ed. Wij denken graag met u mee; maak een afraak voor een oriënterend gesprek. Kleine producties of zeer grote producties, wij maken geen onderscheid.
Door middel van een sealbalk die warm wordt als de machine bediend wordt een verpakking van thermoplastische kunststof dichtgelast. De verwarmingstijd van de sealbalk is variabel instelbaar, afhankelijk van de dikte van de sealfolie.
Onze hoeksealer is geschikt voor het sluiten van PE-, PP- en PVC-folie.
De hoeksealer kan door middel van een sealraam producten verpakken in meestal dubbel geslagen krimpfolie (aan één zijde open krimpfolie). De hoeksealer wordt meestal uitgevoerd met een afsnijdraad of -balk, soms wordt een platte sealdraad gebruikt om een sterkere las te krijgen.
Sealraam
Het sealraam kan op verschillende formaten geproduceerd worden, door het afstellen van de machine kunnen ook kortere of smallere producten worden geseald. Achter de hoeksealer kan nog een krimptunnel geplaatst worden om de folie strak om het product te krimpen. De tunnel kan ook geïntegreerd worden.
De krimptunnelEen oven eigenlijk, krimpt het product door middel van warme lucht. De krimpfolie wordt eerst de hoeksealer. Daarna wordt het product met de krimpfolie daarom heen, eventueel automatisch, in de krimptunnel geschoven. De luchtcirculatie in de krimptunnel kan aangepast worden door middel van kleppen in de tunnel. De krimptunnels worden uitgevoerd met transportband.

Wij verkopen o.a. Hugo Beck hoeksealers voor het sealen van uw producten met krimpfolie.
(Of bent u voor sealen juist op zoek naar een palletwikkelaar of foliewikkelaar dan kunt u terecht bij Contimeta).Het sealen van producten met krimpfolie zorgt voor een perfecte (al dan niet doorzichtige) productverpakking en zorgt o.a. voor een beschermende  functie. We leveren diverse machines met verschillende capaciteiten en mogelijkheden van de merken als Hugo Beck hoeksealers en IFP. Afhankelijk van uw toepassing wordt gekozen voor een de juiste hoeksealer, semi-automatisch of automatisch. Kleine, middelgrote productieaantallen? Volcontinu productie?
hoeksealers
Daarnaast zijn er vele vormen van sealen voor food en non-food producten. Groenten en fruit sealen, bonbons, vleeswaren, maaltijden en andere levensmiddelen. In de non-food zijn de mogelijkheden en varianten eindeloos, van schuursponsjes en knijpers tot boeken, puzzels en speelgoed, automotive producten enz. Wij denken graag met u mee over de beste, misschien niet altijd de goedkoopste oplossing; maar wel een oplossing waardoor u ongestoord kunt verpakken en waar u zich prettig bij voelt en wij ook.

Wanneer u een oplossing zoekt voor een strakke productverpakking, kan een hoeksealer een goede oplossing zijn. Maar ook voor volledig geautomatiseerd sealen van uw product bieden wij de juiste sealmachine. Afhankelijk van de gewenste capaciteit, het product, de afmeting en het budget adviseren wij u de machine die het beste bij u past. Naast het brede assortiment sealmachines bieden we ook losse krimptunnels die de gesealde folie strak om het product kan krimpen. Wij zijn tevens leverancier voor (krimp)folie of Sealfolie voor een Sealmachine.

Technisch Bureau Verhagen heeft voor uw product de juiste sealmachine of hoeksealer en verpakkingsmaterialen. We hebben diverse verpakkingsmachines op onze website staan, vaak met video. Wij nodigen u graag uit in Utrecht voor een persoonlijke afspraak.
Uiteraard kom ik ook graag uw kant op!

Meer informatie over een hoeksealer?

Voor meer informatie over ons assortiment verpakkingsmachines of voor het aanvragen van een offerte kunt u contact opnemen met mij:
– Per mail: Kees Jan Koster of
– Per telefoon: 020 – 658 07 60 of mobiel: 06 53 69 57 04,
– Of gebruik het informatieaanvraagformulier

Kees Jan Koster, specialist verpakkingsmachines