Nieuws   >  Maximale rendement door efficiënte manier van traysealen

Nieuws

Maximale rendement door efficiënte manier van traysealen

  • Tecnovac AthenaXL

Technisch Bureau Verhagen presenteert, als vertegenwoordiger van de Italiaanse machinebouwer Tecnovac, een nieuw concept van tray sealen op de Empack (Stand J305). Met de Athena Dual Drive wordt maximaal rendement behaalt door een efficiënte gebruik van de mogelijkheden van deze machine.

De Athena Dual drive beschikt o.a. over twee vacuüm kamers. Door deze optie kunnen twee matrijzen tegelijkertijd gebruikt worden (sealbereik per matrijs: 287 x 424 x 120 mm), waarmee een hoge output behaalt wordt tot wel 14 tray’s per minuut! De flexibele machine kan ook gebruik maken van twee verschillende matrijzen en twee individueel aangedreven folierollen. Deze optie heeft als voordeel dat er twee verschillende producten of formaten tegelijkertijd verpakt kunnen worden of dat er non-stop over gegaan kan worden naar een andere productie run.
Een ander belangrijk aspect is dat de Athena Dual Drive circa 50% topseal folie bespaart dankzij een gepatenteerd foliebesparingssysteem.
Andere kenmerken van deze traysealer zijn dat deze is voorbereid voor MAP verpakken (Modified Atmosphere Packaging); de machine heeft een mogelijkheid tot skin verpakken; de matrijzen zijn uitwisselbaar met het instapmodel de Tecnovac Olympia en de machine is geschikt voor producten in zowel in vloeibare als in vaste toestand. Tenslotte is de Athena Dual Drive gunstige geprijsd ten opzichte van zijn concurrenten.
Kortom: U kunt het maximale rendement behalen door de efficiënte manier van traysealen met de Athena Dual Drive