Nieuws   >  Krimpen zonder warmte!

Nieuws

Krimpen zonder warmte!

  • Stretchen is goed voor u

Steeds meer ondernemingen willen niet alleen bij het vervaardigen van hun producten ecologisch en duurzaam werken, maar ook bij het eindverpakkingsproces is duurzaam het toverwoord.

B&B-MAF is er trots op haar klanten nu een eindverpakkingssysteem te kunnen aanbieden waarmee milieubewust en tegelijkertijd economisch kan worden verpakt. De nieuwste versie van de zogenaamde rekbundelpakker is onlangs geïnstalleerd bij een klant in de diervoedingsindustrie.
Door voortdurende ontwikkelingen en jarenlange ervaring in de krimpfolieverpakkingssector is het nu gelukt ook flexibele verpakkingen in rekbare folie te verpakken, zonder gebruik van warmte. Nu kunnen gevouwen zakken, maar ook voorgevormde foliezakken, strak verpakt worden.

De B&B-MAF rekbundelpakker wordt in verschillende breedtes en voor diverse capaciteiten aangeboden. De machine is uitgerust met de modernste aandrijftechniek. Een bewezen continu verwarmt dwarslassysteem met separatiemes garandeert stabiele sealnaden voor maximale belasting.

Bij producten die zijn verpakt in folie, kan zowel een enkele foliebanderol als ook een kruisbanderol voor een absoluut solide pakket zorgen. Extra handling systemen, zoals formeerstations zorgen voor de gewenste productformaties, ongeacht of de zakken nu liggend (VVVS) of staand (Pouch) worden aangeboden.  Hadden voorheen de meeste bedrijven krimpverpakkingsmachines, tegenwoordig zijn rekbundelpakkers de trend.

De voordelen van rekbundel verpakken zijn:

  • Geen krimptunnel nodig en daarmee dus lagere energiekosten.
  • Minder folie nodig in vergelijking met krimpen.
  • Geen warmte-invloed meer op warmtegevoelige producten (bv diepvries-, en chocoladeproducten).
  • Geen verkleving aan de primaire verpakking en geen sinaasappeleffect.
  • Optimale  stabiliteit van het product voor eenvoudig palletiseren.
  • Minder en makkelijker in onderhoud.
  • Eenvoudige integratie in het verpakkingsproces.
  • Uitbreiding met kartonverpakking- en palletiseersystemen mogelijk.

Ook met betrekking tot capaciteit heeft de rekbundelpakker het voordeel dat de krimpcyclus wordt overgeslagen waardoor hogere capaciteiten haalbaar zijn. De B&B-MAF rekbundelpakker is ideaal voor de verpakking van gevulde zakken, maar ook voor vele andere productvormen, zoals dozen, potten, flessen of blikjes.