Sealmachines

Sealmachine

Een sealmachine voor perfecte productverpakking

We gebruiken ook wel de term krimpverpakkingsmachines voor het sealen of krimpverpakken van uw producten. Het sealen van producten voorzien van krimpfolie zorgt voor een perfecte, al dan niet doorzichtige productverpakking en zorgt o.a. voor een beschermende functie en/of bundelen van producten.

We leveren diverse sealmachines met verschillende capaciteiten en mogelijkheden van de merken Hugo Beck, IFP en B&B Verpackungstechnik GmbH. Afhankelijk van uw toepassing wordt gekozen voor een de juiste sealmachine, semi-automatisch of automatisch, kleine, middelgrote productieaantallen? Volcontinu productie? Voor alles hebben wij een oplossing.

Toepassingen sealmachines
Voor promotionele toepassingen wordt krimpfolie veel toegepast maar ook bij het functioneel verpakken of beschermen van losse producten en/of voor het het bundelen van losse producten. De krimpfolie vormt een huls rond het product, wordt dichtgelast tot een volledig gesloten verpakking. Een krimptunnel zorgt voor een mooie gesloten krimpverpakking. Deze vorm heet gesloten krimpverpakken. Er bestaat ook een vorm van open krimpverpakken bij het verpakken en groeperen van potten pindakaas. wij leggen u de verschillen en toepassingen graag verder uit in een persoonlijk gesprek.

De afmetingen en de aard van de te verpakken producten kunnen fors uiteenlopen. Hiermee varieert ook de toe te passen sealfolie (of krimpfolie) en de sealmachine (of krimpverpakkingsmachine) waarmee de krimpfolie wordt verwerkt. De sealfolie, de krimpverpakkingsmachine en het te verpakken product moet nauw op elkaar worden afgestemd.
productvoorbeelden sealmachine
Het krimpproces

  1. Eerst wordt de folie om het product heen gelegd.
  2. Vervolgens wordt de krimpfolie door verhitting om het product heen gekrompen. Voor het aanbrengen van de krimpfolie staat een groot aantal oplossingen ter beschikking.

Hierbij spelen producteigenschappen, benodigde capaciteit en de te verwerken foliesoort een grote rol. Ook voor de tweede stap in het proces, het krimpen zelf, staat een ruime hoeveelheid aan oplossingsmogelijkheden ter beschikking. De twee processtappen kunnen ook in één machine worden gecombineerd.

Het mag duidelijk zijn dat dit een zeer uitgebreid aanbod machines oplevert. Op de website wordt een belangrijk deel getoond van onze verpakkingsmogelijkheden. Daarnaast zijn er altijd oplossingen die u (nog) niet terugvindt op onze website.

Wij leveren sealmachines, krimpmachines, gecombineerde verpakkingsmachines, losse krimptunnels en bundelmachines voor food en non-food. Uit dit ruime en volledige aanbod kunnen wij voor u een perfecte keuze maken, die tegemoet komt aan al uw wensen en eisen.


Contact