• Home
  • Nieuws
  • Een dozensluitmachine voor kartonverpakkingen

Een dozensluitmachine voor kartonverpakkingen

Dozensluiter kartonneren

Een dozensluitmachine voor een groot aantal kartonverpakkingsoplossingen

Een dozensluitmachine is een ruim begrip omdat hier meerdere soorten machines onder vallen. Het is belangrijk om samen vast te stellen wat u daar onder verstaat. M.a.w. wat u precies zoekt. Een dozensluitmachine wordt ook wel dozensluiter genoemd. Hiermee wordt meestal een machine bedoeld die sluit met verpakkingstape (deze worden voornamelijk geleverd door ons moederbedrijf Contimeta). Een TBV dozensluitmachine is makkelijk in te stellen, kwalitatief hoogwaardig en heeft weinig onderhoud nodig.




Soorten dozensluiters
Side loader of horizontale kartonneermachine. Voor deze machine zien we de meeste toepassingen in de Food-sector en de farmaceutische industrie, waar op hoge snelheid moet worden verpakt. Producten kunnen handmatig maar worden meestal automatisch ingevoerd. Makkelijk om te stellen voor vele verpakkingsformaten. Wordt meestal gebruikt voor voorverpakte, bijv. in folie verpakte producten.

Verticaal vullen met een zg. top loader voor producten die zich lastiger laten schuiven. Deze soort hoort ook de machines die geheel en gedeeltelijk geautomatiseerd dozen opzetten en/of vormen, vullen en sluiten. Deze machine is zeer snel en in staat om tot 700 verpakkingen per minuut te produceren. Verticale kartonneermachines zijn geschikt voor de verpakking van producten die gestort kunnen worden (zwaartekracht) en die naar gewicht of volume worden verpakt, denk aan rijst, droge voedingsmiddelen ed.

Dozensluitmachine - Case-packer

Een dozenluitmachine van TBV is meestal afgestemd op grote productieaantallen en wordt ook vaak vaak case-packer genoemd. Karton wordt via een feeder geladen en de rest gaat volledige automatisch. We hebben het hier over, vaak wat grotere, technisch zeer geavanceerde machines. U zult in de markt ook de termen kartonneren en kartonneermachine of kartonverpakkingsmachine tegenkomen. Als u dit zoekt bent u bij ons aan het goede adres. Maak een afspraak met ons als u investeringsplannen heeft.
Onder een kartonverpakkingsmachine verstaan we bijvoorbeeld de casepacker Combimatic. Dit is een servo aangedreven kartonneermachine die trays vouwt en vult of als d.m.v. wrap around producten verpakt en de dozen met behulp van lijm sluit. Mogelijke verpakkingsvarianten die u met deze machine kunt maken zijn, trays, U-trays met een hoge rand, wrap-around dozen en full wrap dozen. De mogelijkheden zijn groot, overleg daarom eerst met ons.

Bundelpakker

Wie zijn wij verder
Technisch Bureau Verhagen is een handelsonderneming voor de verpakkings- en procesindustrie met een rijke historie sinds 1936. Wij verkopen (en verhuren) een groot aantal folie- en kartonverpakkingsmachines voor vele branches. U hebt bij ons de keuze uit verschillende modellen dozensluitmachines, semiautomatische, automatisch als volautomatisch. Verder de keuze uit voor een stand alone dozenluitmachine, maar meestal worden de dozensluitmachines in lijn verkocht met een dozenopzetmachine. Wij verkopen dozen sluit- en dozenopzetmachines van het merk B&B Verpackungstechnik, een gerenommeerd Duits merk in de kartonverpakkingsmachines.


kees-jan


Voor meer informatie over een dozensluitmachine kunt u contact opnemen met mij, Kees-Jan Koster,
020 – 658 07 60 | Mailen naar office@tbverhagen.nl

Of gebruik het onderstaande contactformulier

Contact / Aanvraagformulier






    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]