Krimptunnels

Krimptunnel

Op zoek naar een losse krimptunnel voor een perfecte productverpakking?

Een krimptunnel is een oven die door middel van warme lucht een krimpverpakking maakt met krimpfolie. Een product wordt eerst met krimpfolie of sealfolie geseald met een sealmachine, bijvoorbeeld met een hoeksealer. Daarna wordt het product met de krimpfolie daar omheen, eventueel automatisch, in de krimptunnel geschoven en gekrompen voor een strak verpakkingsresultaat.

Wanneer u een product wilt krimpen nadat het voorzien is van krimpfolie, kunt u daarbij een krimptunnel inzetten als aanvulling op een sealmachine. Technische Bureau Verhagen beschikt over een breed assortiment krimptunnels met een hoge performance. De hoogrendement krimptunnels van Hugo Beck garanderen de beste krimpresultaten en zijn in hoge mate energiebesparend door de hoge isolatiewaarden.
Er is een groot aantal mogelijkheden voor het instellen van de juiste luchtstroom in de tunnel. Onafhankelijk instelbare luchttoevoer vanaf de onderzijde. De draaibeweging van de tunnelstaven zijn in- en uitschakelbaar. De tunnel heeft een instelbare doorvoerhoogte.

Kenmerken van onze krimptunnels

  • Optimale krimpresultaten onafhankelijk van het soort product en de afmetingen met alle soorten (thermoplastische) krimpfolie.
  • Eenvoudige instelling van de transportsnelheid en de temperatuur in de tunnel via een centraal bedieningspaneel.
  • Temperatuurregeling door thermokoppels en digitale bediening van de temperaturen tot 280°C.

De systemen, een tunnel met luchtcirculatie met een laag energieverbruik of een convectionele tunnel voor optimale prestaties, zijn beide beschikbaar, afhankelijk van de toepassing. Wij adviseren u hierbij graag!

Een krimptunnel is ook in RVS / INOX leverbaar

Een krimptunnel met dezelfde specificaties als een standaardmodel is ook in RVS/INOX leverbaar. Deze krimptunnel wordt ingezet bij gebruik in vochtige, BRC, HACCP of cleanroom ruimtes. Door de toepassing van verwarmingselementen onder het tunneltransport, wordt met behulp van directe stralingswarmte, een bijzonder hoge krimpkwaliteitgerealiseerd. De verwarmingssectie van de tunnel beslaat bovendien ca. 80% van de kaplengte, waardoor een beter krimpeffect bij lagere temperatuur gerealiseerd wordt.


Contact