Bundelpakkers

bundelpakker - stretch packer

Bundelpakkers zijn uitermate geschikt voor het verzameld verpakken van producten met stretch- of krimpfolie in multipacks en trays

Daarnaast zijn bundelpakkers ook een goede en veelgebruikte oplossing voor het beschermd verpakken van grotere producten, zoals bijvoorbeeld lijsten, planken, matrassen ed.
Technisch Bureau Verhagen verkoopt o.a. Hugo Beck, IFP en B&B Verpackungstechnik. Wij hebben een bundelpakker in elke prijsklasse.
Naast het leveren van standaard bundelpakkers ontwikkelen wij oplossingen op maat, die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften.

Bundelen met krimpfolie
De bundelpakker werkt met krimpfolie vanaf een boven- en een onderrol, die aan elkaar wordt gelast. De folie vormt een gordijn waar het product door middel van een transportband doorheen loopt. Als het product volledig verpakt is, wordt de folie automatisch geseald en afgesneden. De bundel wordt daarna door de krimptunnel getransporteerd, waarbij de folie zicht strak om het product krimpt.
Deze verpakking is geschikt voor bundelen, beschermen en als transportverpakking.

Bundelen met stretchfolie
De “stretch-packer” (bundelpakker) van B&B Verpackungstechnik verpakt losse producten of verzamelde producten met een folie banderol of volledige folieverpakking. B&B Verpackungstechnik heeft een stretch verpakkingstechnologie ontwikkeld met de meest moderne servo-aangedreven technologie, die zorgt voor zeer strak verpakte producten zonder krimpproces. Een performance tot 40 cycli/min. kan worden bereikt door verschillende machinemodellen, die kunnen worden geconfigureerd voor een groot aantal productmaten.

bundelpakker-productvoorbeelden

Infeed-, formatie- en stapeleenheden kunnen worden toegevoegd op basis van klantspecifieke eisen om te komen tot een automatisch verpakkingsproces.

De voordelen van het bundelen met stretchfolie

  • Geen krimptunnel nodig en daarmee dus lagere energiekosten.
  • Minder folie nodig in vergelijking met krimpen.
  • Geen warmte-invloed meer op warmtegevoelige producten (bijv. diepvries, chocolade).
  • Geen verkleving aan de primaire verpakking en geen sinaasappeleffect.
  • Gebruik van bedrukte folie mogelijk.Bundelpakker


Contact