Bundelfolie

Bundelfolie van dranken met krimpverpakking
(open of gesloten)


Bundelfolie aangebracht met rekbundelfolie
zonder krimpproces


Netjes gebundeld en verpakt met
bundelfolie of sealfolie

Meer over onze bundelfolie

Bundelfolie, het woord zegt het al, wordt primair gebruikt voor het bundelen van (losse) producten. Dit kan op verschillende manieren en er worden in de markt meerdere termen door elkaar gebruikt in deze context. Bij Technisch Bureau Verhagen verstaan we onder bundelfolie verpakkingsfolie ook wel sealfolie, die wordt gebruikt bij het bundelen van producten veelal op een (automatische) verpakkingslijn met een sealmachine. Producten worden verzameld en per colli verpakt. (Bij het wikkelen van producten op een horizontale foliewikkelaar wordt bijvoorbeeld ook de term bundelfolie gebruikt. Op een dergelijke machine worden vaak langere producten gebundeld en verpakt met bundelfolie). Sealfolie kan onderverdeeld worden in krimpfolie en rek- of stretchfolie.

Dit resulteert in 2 verpakkingstechnieken

 • Bij het gebruik van krimpfolie is een krimptunnel nodig. Nadat de producten zijn verzameld er gebundeld worden ze geseald en wordt de folie gekrompen. Er ontstaat zo een verpakking waarbij bijvoorbeeld shampoo flessen per 4 worden verpakt. Er zijn vele toepassingen denkbaar, zowel in de food-industrie als bij non-food. We verkopen A-merk kwaliteit van Hugo Beck. Voor promotionele toepassingen wordt krimpfolie als bundelfolie veel toegepast maar ook bij het functioneel verpakken of beschermen van losse producten en/of voor het het bundelen van losse producten. De krimpfolie vormt een huls rond het product, wordt dichtgelast tot een volledig gesloten verpakking. Een krimptunnel zorgt voor een mooie gesloten krimpverpakking.
 • Bij het gebruik van stretchfolie is geen warmtebron nodig. De categorie verpakkingsmachine worden ook wel bundelpakkers genoemd. Bundelen met stretchfolie
  De “stretchpacker” serie bundelpakkers van B&B Verpackungstechnik verpakken losse producten of bundelen producten met een banderol of tot een overall verpakking. B&B Verpackungstechnik heeft een stretch verpakkingstechnologie ontwikkeld die zorgt voor zeer strak verpakte producten zonder krimpproces met een snelheid tot 40 cycli/min. Deze bundelpakkers kunnen worden geconfigureerd voor een groot aantal productmaten. Een groot voordeel bij dit proces is dat er geen krimptunnel nodig is wat de nodige energie bespaard. Deze techniek kan ook worden ingezet bij het bundelen van producten die geen hoge temperaturen kunnen verdragen.

Soorten bundelfolie

 • Polyolefine folie; glasheldere folie die geschikt is voor presentatiedoeleinden, goede doorzichtigheid, stevige kwaliteit en perfect krimpeigenschappen.
 • Polyethyleen folie (PE of LDPE folie); is Low Density Polyethyleen die standaard transparant en stevig is.
 • BOPP folie is bi-axiaal oriented polypropyleen wordt hoofdzakelijk gebruikt voor flowpacken of cellefoneren.
 • Mailingfolie wordt vaak gebruikt als verpakking voor tijdschriften, magazines, postleveringen, huis-aan-huis bladen
 • Sleeves veel gebruikte toepassing is voor het sluiten van een verpakking (cap sleeves of tamper evident sleeves)
 • PVC folie
 • Bio folie (Bio- degradeerbare- en based- folie)

kees-jan sandra

Meer informatie nodig?
Wij nodigen u graag uit in Utrecht voor een persoonlijke afspraak.
Uiteraard kom ik ook graag uw kant op!

Voor meer informatie over onze bundelfolie of voor een prijsopgave kunt u contact opnemen met ons, Kees-Jan Koster of Sandra Renting
Bel 020 – 658 07 60 | Mailen naar office@tbverhagen.nl of chatten kan ook.

U kunt ook het onderstaande formulier gebruiken


Contact