• Home
  • Nieuws
  • Een hoeksealer, voor een strakke productverpakking

Een hoeksealer, voor een strakke productverpakking

Hoeksealer

De hoeksealer

Het grote voordeel bij het gebruik van een hoeksealer is de hoge maten van flexibiliteit en de eenvoudige bediening. Voor iedereen bereikbaar waarbij uiteraard wel rekening moet worden gehouden met de kenmerken van het te verpakken product, de kwantiteit ed.

Werking van de sealbalk
Door middel van een sealbalk die heet wordt als de machine bediend wordt, wordt een verpakking van thermoplastische kunststof dichtgelast. De verwarmingstijd van de sealbalk is variabel instelbaar, afhankelijk van de dikte van de sealfolie. Onze hoeksealers zijn geschikt voor het sluiten van PE-, PP- en PVC-folie.
De hoeksealer kan door middel van een sealraam producten verpakken in (meestal) dubbelgeslagen krimpfolie (aan één zijde open krimpfolie). De hoeksealer wordt meestal uitgevoerd met een afsnijdraad of -balk en soms wordt een platte sealdraad gebruikt om een sterkere las te krijgen.

Werking van het sealraam
Het sealraam kan op verschillende formaten geleverd worden. Door het afstellen van de machine kunnen ook kortere of smallere producten worden geseald. Achter de hoeksealer kan een krimptunnel geplaatst worden om de sealfolie strak om het product te krimpen. De tunnel kan ook geïntegreerd worden.

Hoeksealer
De krimptunnel
Een oven eigenlijk, krimpt het product door middel van hete lucht. De krimpfolie wordt eerst op de hoeksealer aangebracht. Daarna wordt het product met de krimpfolie daarom heen, eventueel automatisch, in de krimptunnel geschoven. De luchtcirculatie in de krimptunnel kan aangepast worden door middel van kleppen in de tunnel en is uitgevoerd met transportband.

Wij verkopen o.a. Hugo Beck hoeksealers voor het naadloos verpakken van uw producten met krimpfolie.
Het sealen van producten met krimpfolie zorgt voor een perfecte (al dan niet doorzichtige) productverpakking en zorgt o.a. voor een beschermende functie. We leveren diverse machines met verschillende capaciteiten en mogelijkheden van de merken als Hugo Beck hoeksealers en IFP. Afhankelijk van uw toepassing wordt gekozen voor een de juiste hoeksealer, semiautomatisch of automatisch. Kleine, middelgrote productieaantallen? Volcontinu productie?

Hoeksealer
Er zijn vele vormen van sealen voor food en non-food producten. Groenten en fruit sealen, bonbons, vleeswaren, maaltijden en andere levensmiddelen. In de non-food zijn de mogelijkheden en varianten eindeloos, van schuursponsjes en knijpers tot boeken, puzzels en speelgoed, automotive producten enz.
Wij denken graag met u mee over de beste, misschien niet altijd de goedkoopste oplossing maar wel een oplossing waardoor u ongestoord kunt verpakken.

Wanneer u een oplossing zoekt voor een strakke productverpakking, kan een hoeksealer een goede oplossing zijn. Maar ook voor volledig geautomatiseerd sealen van uw product bieden wij de juiste sealmachine. Afhankelijk van de gewenste capaciteit, het product, de afmeting en het budget adviseren wij u de machine die het beste bij u past. Naast het brede assortiment sealmachines bieden we ook losse krimptunnels die de gesealde folie strak om het product kan krimpen. Wij zijn tevens leverancier voor krimpfolie of sealfolie. We hebben diverse sealmachines op onze website staan, vaak met video.


kees-jan
Voor meer informatie over een hoeksealer of andere sealers kunt u contact opnemen met mij, Kees-Jan Koster, Bel 020 – 658 07 60
Mailen naar office@tbverhagen.nl of chatten kan ook.

Of gebruik het onderstaande contactformulier

Gerelateerde verpakkingsmachines

Contact / Aanvraagformulier


    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]