• Home
 • Nieuws
 • Een professionele vacumeermachine of vacuummachine? Ideaal voor het verpakken van uw levensmiddelen

Een professionele vacumeermachine of vacuummachine? Ideaal voor het verpakken van uw levensmiddelen

Vacumeermachines

Met een vacumeermachine voedingsmiddelen zowel vacuüm maar ook onder beschermende atmosfeer verpakken

Voor deze specialiteit kunt u tegenwoordig terecht bij onze zusteronderneming (Contimeta groep) Ultrapak dieptrekmachines / vacumeermachines
Verpakken onder vacuüm betekent eigenlijk zuurstofvrij verpakken (zuurstof is de oorzaak is van voedselbederf). Hiermee wordt contact met levende bacteriën verhinderd. Door de zuurstof snel uit de zak met voedingsmiddelen te zuigen, wordt zo de houdbaarheid van uw producten verhoogd. Geur en smaak van het product blijven lange tijd behouden maar ook, niet onbelangrijk, de kleur.
De term traysealer wordt hierbij vaak gebruikt maar het hangt ervan af wat er precies wordt bedoeld. Bij een traysealer gaat het letterlijk meestal om voorgevormde trays. Bij vacuumverpakken wordt de verpakking vacuüm getrokken in een mal. Deze vormen worden gevuld en daarna geseald. Voorraad voorgevormde trays hoeft u niet te hebben. Trays moeten hygiënisch opgeslagen worden etc. Bij een dieptrekmachine heeft u hier geen last van. Verpakkingsfolie komt vanaf de rol die ook op de verpakkingsmachine hangt. De term thermoforming machine wordt ook regelmatig gebruikt.
Vacumeermachine"
Op onze Vacumeermachine of vacuummachine zijn vele opties mogelijk, zoals gasbehandelingen (vacuüm gas), voor of tijdens het sealen voor een lagere houdbaarheid van uw producten, skin effect, easy peal, streep, incut, IP 67 protection. Onze machines hebben een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Wij nodigen u graag uit om e.e.a. toe te kunnen lichten.
Voordelen vacuüm / luchtdicht verpakken

 • Levensmiddelen blijven veel langer goed.
 • Kleur, smaak en vitamines blijven lang op niveau.
 • Diepgevroren beschermt vacuumverpakken tegen uitdrogen, aromaverlies, schimmels en bacteriën.
 • Verpakking wordt compacter.
 • U kunt makkelijk de hoeveelheid per verpakking bepalen.
 • Minder verspilling!
 • Met het oog op de hygiëne en flexibiliteit is het dieptrekken van verpakkingen met een dieptrekmachine een veel gebruikte oplossing. E.e.a. zal samenhangen met de variëteit binnen het productieprogramma, het budget etc. of een traysealer of dieptrekmachine zal worden ingezet.
  Vacumeermachine-dieptrekken
  Een vacumeermachine of vacuummachine leveren wij van Tecnovac, een Italiaanse verpakkingsmachinebouwer. Tecnovac is in 1988 opgericht voor de productie van traysealers, thermovorm- en vacumeermachines voor, destijds, voornamelijk de food industrie.
  Tecnovac is vandaag de dag een uiterst modern bedrijf en produceert verpakkingsmachines met een maximum aan gebruikersgemak en efficiëntie. Alle machines zijn uitgevoerd in RVS en hierdoor eenvoudig schoon te houden. Innovatie is essentieel Tecnovac en zij investeren veel in research & development.
  De huidige generatie traysealers of dieptrekmachines zijn geschikt voor de vlees-, vleeswaren-, vis-, groente-, kaas- en pasta industrie. Naast de foodindustrie is een sterke positie opgebouwd in machines voor verpakken van industriële en farmaceutische producten.


kees-jan

Voor meer informatie over vacumeermachine kunt u contact opnemen met mij, Kees-Jan Koster.
Bel 020 – 658 07 60 | Mailen naar office@tbverhagen.nl of chatten kan ook.

Of gebruik het onderstaande contactformulier

Contact / Aanvraagformulier


  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]